Ishøj Strand er en del af Danhostel
Forside // Juleopskrifter
Så lad dig inspirere her!
Chocolate Chip Cookies |
Gulerodskage |
Kokostrøfler med Malibu |
Julebrownies med Baileys |
560g Smør
560g Brun farin
480g Sukker
4 stk. Æg
960g Hvedemel
4 tsk. Bagepulver
2 tsk. Natron
4 tsk. Salt
3 tsk. Vanilje
700g Mørk chokolade
Pisk brunfarin, sukker, vanilje og smør til en masse – Det tager ca. 5 min.
Sigt derefter mel, bagepulver, natron og salt ned i massen lidt efter lidt. Vend så chokoladeknapperne i.
Tilsidst formes dejlen til en pølse og film rulles om.
– Skal de laves med det samme, kan de med fordel lige få en hurtig tur i køleskabet inden de skæres til cookies. Ellers kan dejen sættes på frost endtil de skal bages.
Skær cookies af pølseformen og bag dem ved 175 grader i ca. 15-16 min.
Gulerodskagen er for os en dejlig juleopskrift – den kendte creme og selve kagen kan nemt krydres med netop den juleingrediens man ønsker og så kan den pyntes så fint.
450 g hvedemel
½ tsk. salt
3 tsk. stødt kanel
3 tsk. natron
3 tsk. bagepulver
4,5 dl solsikkeolie
360 g brun farin
6 æg
750 g groft revet gulerod
300 g mascarpone
250 g meget blødt smør
250 g flormelis
2 spsk. vaniliesukker (revet citronskal kan tilføjes)
Gulerodskagen:
Bland mel, salt, natron, bagepulver og kanel sammen.
Rør solsikkeolien, brun farin og æg sammen.
Pisk melblandingen heri og tilsæt derefter de revne gulerødder – Her er det vigtigt at gulerødderne er revet groft, da dette giver den bedste konsistens og smag.
Kom dejen i en smurt bradepande og bag i ca. 50 minutter ved 180 grader.
Lad herefter kagen køle af.
Pisk mascarpone sammen med flormelis og vaniliesukker endtil det har en ensartet konsistens.
Pisk herefter smørret i – Smørret skal være meget blødt for at det kan blive optaget ordentligt i cremen.
Hvis man ønsker en citronsmag i cremen, så pisk da reven citronskal og lidt citronsaft i.
Cremen smørers til sidst ud på den afkølede kage og er klar til servering og kan eventuelt pyntes med en lille fondant gulerod.
Men husk – Jo koldere, des bedre er cremen og kagen.
1 dl. Piskefløde
1 stk. vaniljestang
100 g. kokoscreme – Kan evt. laves ved at blande kokosvand og kokoskødet i blenderen og sigte dette.
1/4 dl. Malibu rom
200 g. Hvid chokolade
100 g. kokosmel – her kan man evt. tilsættes revet appelsinskal (økologisk) i kokosmelet.
Fløde og vaniljestangen koges op.
Sluk for bluset.
Tilsæt da kokoscremen, Malibu og den hakket hvide chokolade. Rør til det hele er smeltet og sæt det på køl.
Dagen efter formes de til små kugler og rulles i kokosmel, revet kokos eller andet.
200 g. Smør
50 g. Nougat
150 g. Mørk chokolade
50 g. Brun farin
2 tsk. Stødt kanel
1 dl. Baileys
4 stk. Æg
200 g. Sukker
1/2 Vaniljestang eller 2 tsk. Vaniljesukker
150 g. Hvedemel
1 tsk. Bagepulver
50 g. Valnødder grofthakket
50 g. Hasselnødder grofthakket
50 g. Mandler grofthakket
75 g. Abrikoser tørret grofthakket
Smelt smør, nougat og chokolade ved let varme.
Rør brun farin, kanel og Baileys i.
I en skål piskes sukker, vanilje og æg til det er luftigt.
Hvedemel og bagepulver blandes og røres forsigtigt i æggemassen.
Resten (smørblandingen) røres i.
Bages i ovnen ved 160 grader ca. 25-30 min. – Dejen/massen passer til et fad på ca. 20 x 30 cm.
Danhostel Ishøj Strand Camping, åbner i foråret 2021 op for et nyt koncept, hvor udeliv og komfort går hånd i hånd.