EXPERIMENTARIUM

Det syder, det knager og det bobler. På Experimentarium i Hellerup kan du blive videnskabsmand for en dag i hele Danmarks science center.

Gå på opdagelse i de 16 interaktive udstillinger, der hver åbner for en forunderlig, ny verden – klar til at blive udforsket. Du kan fx få et job på havnen, hvor du kan blive en del af verdenshandlen og lære om import og eksport i Danmark.

Her kan du fragte varer på verdens største interaktive kuglebane, prøve en skibssimulator eller måske give en hånd på boreplatformen.

Du kan også tage en anderledes tur i bio i Experimentariums bevægelsesbiograf, der ikke har ret meget at gøre med bløde lænestole og popcorn. I stedet bliver du sendt på mission for at hjælpe pigen Anna med at få bugt på en tyk tåge, der har lagt hele byen i koma – og du kommer ikke siddende til det.

I Experimentarium kan alle være med, lige fra tumling til teenager – og de voksne selvfølgelig. Det er bare med at vælge, om du vil starte i Water World, Sansetunnellen, Bobleriet, Cirkus Fysikus eller noget helt femte.

Store, videnskabelige rammer

Det nye Experimentarium er dobbelt så stort som det forrige og breder sig over hele 11.500 kvm.

Arkitektfirmaet CEBRA står bag bygningen, der huser det nye Experimentarium, og designet er lavet med inspiration fra matematik, naturvidenskab og teknologi. I indgangen snor en imponerende helix-trappe sig fx mellem bygningens etager, der med sin 10 ton skinnende kobberoverflade er inspireret af DNA.

På toppen af Experimentarium finder du tagterrassen, der giver rum til aktiviteter under åben himmel og en fin udsigt over Tuborg Havn.

Hellerup ligger lige nord for København, og det tager kun 10 minutter med toget at komme dertil.