ISHØJ HAVN

Havnen rummer blandt andet tre lokale spisesteder, havneshop, bådhandlere, vinterbadere – og færøske kaproere

Marinaen, der hænger sammen med Vallensbæk havn, er er en moderne levende virksomhed, der råder over sejlmager, forretninger, kiosk, restauranter, værksted, bådsalg /-køb, og andre former for maritime erhvervsdrivende. Næsten alt har åbent året rundt.

Ishøj Havn er også meget aktiv, når det gælder foreningsliv og der udfoldes alle former for aktiviteter i forbindelse med vand og hav.

På havneøerne er etableret en mængde klubber der dækker hele spektret af fritidsliv, for eksempel lystfisker-, kajak-, surf-, dykker- og vinterbadeklubber.

I yderhavnen finder du Naturcentret “Havhytten”. Herfra varetager dygtige naturvejledere formidling for skoleelever og strandgæster om Køge Bugts spændende dyre- og planteliv, med særligt fokus på det marine miljø. Du er velkommen til at besøge Havhytten, der har en del offentlige arrangementer i sommerhalvåret.

Du finder Naturcentrets arrangementskalender her

I den mere kuriøse ende af foreningsspektret finder du den færøske roklub Neystid. Foreningen dyrker kaproning i traditionelle færøske mannafard både, der har et tydeligt slægtskab med de gamle vikingeskibe. Du vil ikke være i tvivl, når du oplever de færøske roere stryge hen over havnens blanke vand, mens rorsmanden højlydt hepper på de hærdebrede roere

Hele sommeren er havnen i øvrigt et yndet udflugtsmål, hvor tusindvis af besøgende kommer for at nyde det dejlige grønne miljø, nyde et billigt måltid på ét af spisestederne, få en is eller bare se på “skibe”.