ISHØJ STRANDPARK

Ishøj Strandpark

Strandparken ved Køge Bugt er et sammenhængende natur- og friluftsområde med hvide sandstrande, klitter, søer, enge, overdrev og små skovbevoksninger med plads til både fordybelse og oplevelser i det fri.

Blåt flag er din garanti for rent og sikkert badevand

Det Blå Flag du finder på Ishøj Strand er din garanti for en høj standard indenfor miljø, vandkvalitet og sikkerhed og sikrer at ishøj Strand:

  • er ren og tilses jævnligt.
  • har rent badevand og oplyser om den aktuelle vandkvalitet.
  • har pligt til at tage det Blå Flag ned ved akut opstået forurening.
  • har rene toiletfaciliteter og velholdte bygninger.
  • har affaldsordning.
  • har livredningsudstyr, førstehjælpskasse og (nød)telefon i nærheden eller god mobil dækning. På nogle Blå Flag strande er der også livredder.
  • tilbyder miljø-/naturaktiviteter og informerer om beskyttede og sårbare naturområder.

Livredderordning

Strandparken har hvert år livreddere i skolernes sommerferie på vores Blå Flag strande for at skabe tryghed og sikkerhed for badende gæster. Livredderne er normalt på deres post dagligt fra kl. 11 – 19, og som regel er hver post bemandet med to livreddere. Livredderne har bil og båd til rådighed.

Se livreddertårnenes placeringer på vores oversigtskort.

Udover livreddernes råd er det altid en god ide at følg baderådene fra Rådet for Større Badesikkerhed: Rådet for større badesikkerheds hjemmeside

Badevandskvaliteten på Ishøj Strand er klassificeret som ”udmærket”

Se mere om badevandskvaliteten her:  Ishøj Strand (2019)

Badevandsvarsling

På hjemmesiden http://neworesund.badevand.dk/ kan du nu se badevandsudsigten, inden du tager til stranden i Brøndby, Vallensbæk eller Ishøj. På hjemmesiden ser du et kort med grønt flag, hvis badevandet er fint og et rødt flag, hvis badning frarådes.

Du kan også hente en app til din smartphone. App’en hedder “badevand”. Den viser dig den nærmeste strand i hovedstadsområdet og strandens badevandsdata som luft- og vandtemperatur. Du kan også se badevandsforhold på alle de andre strande i hovedstadsområdet.