FN’s verdensmål

En del af Danmarks største fællesskab for danske vandrerhjem

Danhostel Ishøj – en virksomhed der tager globalt og lokalt ansvar

Danhostelkæden og dermed Ishøj Strand har som den første danske hostelkæde tilsluttet sig FN´s verdensmål. Det betyder bl.a. at vi har særlig fokus på uddannelse, ulighed, madspild, klimaindsats, fred og retfærdighed. Du kan læse mere om vores arbejde med FN´s verdensmål, i forbindelse med hosteldrift her

Beskyttelse af havmiljøet er en væsentlig del af Danhostels FN Verdensmål Manifest.  Som nabo til Strand-parken er Danhostel Ishøj en aktiv del af Havmiljøvogterne og er med til at passe på Køge Bugt.

Selv om vi er en del af et landsdækkende samarbejder er Danhostel Ishøj på alle måder en lokal aktør og vores mantra er kort fortalt at skabe kontakt mellem mennesker og natur.

 Danhostels FN Verdensmål Manifest

Danhostel Ishøj samarbejder med lokale afdelinger af Røde kors og Julehjælpen, der bl.a. sponsoreres ved events og ture for børn.

Danhostel Ishøj samarbejder med lokale afdelinger af Røde kors og Julehjælpen, der bl.a. sponsoreres ved events og ture for børn.

Danhostel Ishøj stiller mødefaciliteter til rådighed for lokale ”Læger uden grænser” og ”Røde kors”.

Vores dyner, hovedpuder og andre tinge vi udskifter bliver givet til, mændenes hjem eller Røde kors, der hjælper udsatte.

Vi arbejdere hele tiden at reducere madspild i vores køkken. Det der bliver i overskud, bliver enten til nye retter eller personale mad.

Reducere madspild ved kursus og lejrskole ved veje restaffaldet fra vores efter buffet.

Kødløst måltid og klimainformation til skolebørn grupper og kursuser

Vi har røgfri værelser og store dele af vores fællesområder. Alle skal kunne tilbyde motionstilbud/ friluftsaktiviteter til personale og gæster. Vi tilbyder blandt andet små yoga sessioner til vores kursus gæster.

Vi promoverer brug af lokale hjertestier/walk and talk/løberuter med YouTube videoer på vores gæstebog og webside.

Gennemføre MUS-samtaler med medarbejdere og tilbyder relevant uddannelse til personale.

Stille sig til rådighed for jobprøvning og erhvervspraktik.

Styrke rammer for afholdelse af Lejrskoler.

Stille gratis WiFi til rådighed.

Begge køn skal repræsenteres i Danhostels bestyrelse og arbejdsgrupper. Det samme gælder også Danhostel Ishøj Strand, hvor i alle afdelinger repræsenteres.

Samme løn for samme arbejde.

Alle toiletter, vandhaner og brusere har vandsparer installeret. Opfordring til gæsterne om at spare på vand og ressourcer.

Vandbesparende vaskemaskiner.

Fedtopsamling.

Brug af miljøgodkendte rengøringsmidler. Svanemærket og allergivenlig.

Vores køkken have bliver så vidt muligt vandet med overskuds vand fra overskuddet kursus og køkken.

Løbende udskiftning til LED-pære med fokus på lys, varme og andre energikrævende kilder. Værelser om lokaler, der ikke bliver brugt, skruer vi ned for varmen. Elektroniske termostater i vores kursuslokaler. 2020 vil det være på alle værelser også.

I sæsonen 2019 udskiftede vi alle vores strømstandere, hvor gæster nu skulle betale strøm efter forbrug.

Plan hvor det er muligt for skift til vedvarende energi.

Brug af lokale råvarer og håndværkere. Samarbejde med lokale aktører inden for oplevelser/attraktioner, handel, restauranter, transport osv.

Vi opfordrer alle vores gæster til at benytte offentlig transport til København, samt cykle rundt i Ishøj.

Tilbyde cykeludlejning. Appbaseret ”Donkey Republic Bikes” letter mobilitet i nærområdet.

Bidrage til udvikling af lokale cykel- og vandreruter, bl.a. promovering af hjerterute.

Vi samarbejder med Bed and Bike og opfordrer til en cykelferie.

Danhostels grundlæggende produkt er at lægge rammer til fællesskaber. Indgå et samarbejde med landsdækkende eller lokale humanitære organisationer.

Danhostel Ishøj stiller mødefaciliteter til rådighed for lokale humanitære/almennyttige hjælpeorganisationer

Styrke den lokale historiefortælling og attraktivitet ved at fungere som turistambassadør i Ishøj. Vi handler så vidt muligt lokalt og samarbejde med lokale aktører inden for oplevelser/attraktioner, handel, restauranter, transport.

Danhostel Ishøj samarbejder med kultur og naturformidling både privat- og kommunalt.

Vi er medlem af Ishøj Erhvervsforeninger og arbejder for et stærkt lokalsamfund.

Affaldsbehandling, Forebyggelse, Reduktion, Genanvendelse, Afskaffelse af plastic (bestik, drikkeflasker osv.) – vi arbejder hele tiden på at bruge mindre emballage i vores TO’GO produkter.

Danhostel Ishøj indfører genbrugs drikkeflasker til lejrskoleelever i stedet for engangsflasker.

Danhostel Ishøj har Bronzemærket i økologi (30-60% økologi)

Danhostel Ishøj har Green key mærket.

Reducere kødforbrug, stille havfald poser til indsamling af affald i naturen til rådighed (Affald i bytte for en kop kaffe/te)

Der er indført kødløse menuer for bl.a. lejrskolegæster. Vores kursus gæster nyder godt at vores grønne buffet, med reduceret kød og/eller mere klima venligt kød.

Reducere alt vores plastic Elever for udleveret en drikkedunk lavet af majs, til genopfyldning af vand. Plastikvandflasker udfases og erstattes med vanddunke af genbrugsplast. Danhostel Ishøj har tilsluttet sig Havmiljøvogterordningen, der promoveres over for bl.a. lejrskolegæster.

Samarbejde med Ishøj Naturcenter og deres havhytte, for vores lejrskoler.

Undgå kemikalier ved ukrudtsbekæmpelse. Danhostel Ishøj plejer alle grønne arealer mekanisk og helt uden brug af plante/insektgifte og har sået markblomster i birkelundene for at øge diversiteten og bl.a. skabe bedre vilkår for de vilde bier.

Styrke Danhostel samarbejdet. Styrke det lokale turismesamarbejde og fungere som ambassadør for Ishøjs turisme.

Samhandel skal leve op til FN´s verdensmål i deres indkøb.

Book dit ophold på Danhostel Ishøj Strand

Danhostel Ishøj Strand ligger lige ved indgangen til København og midt i naturen. Vores beliggenhed i nærheden af strandparken, naturen og flere nære kulturoplevelser, giver dig et væld af rekreative muligheder.

Når du kommer til Ishøj Strand, fornemmer du straks roen, uanset om vi byder dig velkommen til vores dejlige familieværelser, de lyse konferencefaciliteter eller den velindrettede campingplads. Overalt finder du ro, oplevelsesrum og udeaktiviteter – lige fra birkelundens ro, bålpladsens varme eller hyggen i indianer-tipien.